ARCH- Mobilitate virtuală Norvegia


În perioada 19-21.04.2021, în cadrul proiectului Erasmus+ „The Architecture of Society”, a avut loc mobilitatea virtuală, în condiții normale ar fi trebuit să fie o mobilitate fizică, în Sandnes, Norvegia. Activitățile organizate de Sandnes Videregående Skole au fost axate pe dicuții tematice și prezentări culturale.

Au participant elevele Averescu Ștefania XI C, Cojocariu Alessia Clara IX C, Dragoman Anamaria IX C, Mânzatu Rahela Simina IX C, Popa Hanelore IX C, coordonate de profesoarele Al Aliwi Alexandra și Stoica Nicoleta. Împreună cu elevii școlilor partenere din Norvegia,Spania, Irlanda, Grecia, Olanda elevele noastre au discutat atât teleme propuse cât și aspecte legate de experiența pandemiei și a învățământului online.

Discuțiile din cadrul întâlnirilor au fost centrate pe o serie de întrebări propuse de elevii din Norvegia :

  • Credeți că este posibilă incluziunea socială? Este necesară? De ce?
  • Ce poate face școala voastră pentru a promova incluziunea socială? Ce a făcut deja școala voastră cu privire la incluziunea socială?
  • Ce ar avea orașul, cartierul și școala ideală, pentru a fi incluzive, după părerea voastră?
  • Credeți că grupurile sociale vulnerabile s-au confruntat cu mai multe dificultăți în timpul COVID19? Explicați. A fost vreodată discutat sau menționat acest lucru în știrile de la televizor sau din ziare?
  • Comunicarea și incluziunea socială în școală s-au schimbat ca urmare a pandemiei Covid 19?
  • Care este valoarea acestui proiect european pentru voi.? V-a ajutat să vă simți mai conectați la partenerii voștri europeni? V-a îmbunătățit opinia cu privire la UE și instituțiile europene?

La partea de prezentare culturală elevele liceului nostru au vorbit despre proiectul „Despre pământ”. Proiectul cultural „Despre pământ” se înscrie într-o inițiativă amplă de valorificare a arhitecturii tradiționale din pământ și își propune, printr-o abordare interdisciplinară, să inspire o perspectivă contemporană și sustenabilă asupra unui patrimoniu existent și răspândit pe tot teritoriul României. Voluntarii din școala noastră sunt implicați în documentarea arhitecturii de pământ din județul Arad și crearea unui traseu cultural practicabil cu bicicleta care va lega cele mai interesante puncte identificate.

http://desprepamant.ro